Opettaminen

Opetustyö

Olen esiintyvän työn ohella kouluttautunut musiikkipedagogiksi ja sittemmin työskennellyt useita vuosia laulunopettajana sekä äänenmuodostuskouluttajana. Erityisosaamiseni on musikaalilaulu ja yleensäkin laulamisen yhdistäminen näyttelijäntyöhön. Sen lisäksi olen opettanut klassista laulua, tangoa, iskelmää, rokkia, poppia ja räppiä sekä työskennellyt myös muiden genrejen parissa. Opetan tällä hetkellä Tampereen alueella. Oma toimipisteeni sijaitsee Viinikassa. 

Laulunopetus

Tunneilla tehdään lämmittelyjä, ääniharjoituksia sekä työstetään yhdessä valittuja kappaleita. Laulun työstämiseen liittyy teknistä harjoittelua, tekstianalyysiä, tulkinnan avausta ja edellä mainittujen osa-alueiden yhteen sovittamista.

Vapaasäestys

Tunneilla harjoitellaan erilaisia tekniikoita säestää itseä ja muita pianolla. Kykenen opettamaan alkeissa olevia sekä hieman edistyneitä. Tunnit voi käyttää myös esimerkiksi omien kappaleiden työstämiseen.

Konsultointi ja suunnittelu

Mikäli tarvitset apuja koe-esiintymiseen valmistautumiseen, työnhakuun, työryhmän kokoamiseen, työtilan löytämiseen tai muun suunnitelman toteuttamiseen.

"Opetusfilosofiaani kuuluu olennaisena osana se, että oppilas on pääosassa, ja minä koutsina yritän auttaa häntä löytämään työvälineitä äänensä monipuolisempaan ja taloudellisempaan käyttöön. Juuri mikään ei ole niin palkitsevaa ja motivoivaa opettajalle kuin se, kun huomaa oppilaan hoksanneen jotain itselleen uutta ja kehittävää."- Julius, laulunopettaja.

"Vaikka accapella-laulaminen on hyvin kehittävää, tykkään useimmiten säestää oppilaitani pianolla. Tällöin laulaminen ei tunnu niin yksin suorittamiselta, vaan tehdään mielummin yhdessä. Parhaimmillaan jännitys purkautuu ilahduttavaan yhteismusisointiin. Sen jälkeen voidaan käydä läpi ja analysoida, mitä tuli tehtyä. Valmiiden taustojen käyttö tunnilla on myös mahdollista."


"Huumori. Se on tärkeä osa tunteja. Ei nämä hommat niin vakavia kuulu olla, vaikka oltaisiinkin joidenkin kappaleiden teemoissa myös vakavien aiheiden parissa. Nauru pidentää ikää ja lyhentää laulutuntia! Noin niinkuin kuvainnollisesti =D ja kaikenlaiset tunteet on sallittuja, ja oikeastaan tosi toivottuja!"

Toteuta itseäsi, intohimoasi, haaveitasi!

Jos olet vähänkään miettinyt laulutuntien aloittamista, rohkaisen ainakin kokeilemaan. Laulamisen on sitä paitsi useissa tutkimuksissa todettu olevan hyvin terveellistä. Ja miksipä ei, toimiihan tuo sanojen sävelillä soittaminen mainiona tunteiden ilmaisun kanavana, hengitystekniikan parantajana sekä sielumme hoitajana.